WELKOM IN ONZE HUISKERK

We zijn een huiskerk in het Vlaams-Brabantse Aarschot. Als kinderen van God en volgelingen van Jezus komen we in een huiselijke sfeer samen om te (aan)bidden, de Bijbel te lezen, samen te eten…

Onze huiskerk heeft een open karakter, iedereen is van harte welkom! Heb je vragen over de zin van het leven? Wil je ontdekken wie Jezus is en wat Hij voor jou heeft gedaan? Je bent van harte uitgenodigd om zelf te komen ervaren hoe God werkt en wie Hij is! Ben je al langer Christen en wil je dieper gaan? Kom dan zeker eens langs en kijk of we je hierbij kunnen helpen.

Als huiskerk willen we een plaats zijn waar je je thuis voelt, waar je erbij hoort, waar relaties zich ontwikkelen, waar je jezelf kunt zijn, waar je kunt groeien in geloof, waar discipelschap plaatsvindt en waar onze bediening in praktijk wordt gebracht. We vinden het belangrijk dat de sfeer open, vertrouwelijk en gezellig is.

Om de twee weken komen we samen op woensdagavond omstreeks 20u voor Bijbelstudie. We beloven niet exact op tijd te starten of te eindigen want God heeft geen strak schema.

Daarnaast passen we het principe ‘open huis’ toe. In onze interpretatie, houdt dit in dat we op dinsdag en donderdag vanaf 20 uur ‘open deuren’ hebben voor mensen die graag langskomen voor een gesprek, een kopje koffie of thee, gebed, aanbidding,… Er hoeft geen aankondiging aan vooraf te gaan; we vinden het heerlijk om samen te zijn!

Zaterdags komen we vanaf 17 uur samen om gezellig met elkaar te eten. Tevens houden we Avondmaal, gevolgd door gebed en/of aanbidding en/of Bijbelstudie. We stellen ons afhankelijk van de Heilige Geest met betrekking tot de verdere invulling van de avond.

Lukt het voor jou niet om op één van deze momenten langs te komen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en zoeken samen naar een gepast moment.

Gebed neemt in ons leven een belangrijke plaats in, het is ons belangrijkste communicatiemiddel met God. We nemen daarom dagelijks uitgebreid de tijd om te bidden, zowel voor ons persoonlijk als voor jou, maar ook voor de kerk in het algemeen, voor de vervolgde christenen, voor ons land en haar instellingen, voor vrede in de wereld, voor onze gemeenschap,…

Volgens de zendingsboodschap van Jezus gaan we regelmatig de straat op om te getuigen. We streven er naar om elke dag te kunnen getuigen; in de winkel, bij de dokter, bij de buren, op het werk of op school, op straat onderweg naar…

Sporadisch houden we ‘bewustmakingsavonden’ om Bijbelse thema’s beeldend te maken en om er wat dieper op in te gaan. We stretchen ons denken en bidden en mediteren erover en graven wat dieper en passen toe wat we zien in de Bijbel (voeten wassen, oliezalving,…).

Uiteraard zijn we ook klaar om nieuwe volgelingen van Jezus te dopen en vooraf te bespreken hoe dit in zijn werk gaat en wat het doel ervan is. Dit zijn voor ons de zaligste momenten; een nieuw kind dat het Koninkrijk betreedt!

We vinden het belangrijk dat iedereen een bijdrage levert en dat niemand ‘de heerschappij’ heeft, al zijn er moment waarop er in zekere mate kan worden gestuurd. We willen bovenal naar elkaar toe een nederige houding hebben en de ander hoger achten dan onszelf. Dit betekent dat we naar elkaar met respect luisteren en aandachtig zijn.

Onze huiskerk willen we klein houden, maximaal een 12-tal mensen. Jezus beperkte zichzelf ook tot een kleine groep van intimi; de apostelen. Indien onze woonkamer te klein wordt, is het de bedoeling om een bijkomende groep te starten. Door middel van evangelisatie willen we nieuwe discipelen ontvangen en opvolgen, die zich vervolgens weer ergens anders kunnen vestigen en het werk kunnen doorzetten voor een andere groep. Zo kan het Koninkrijk groeien, door onze gehoorzaamheid en Gods geest!

Check regelmatig onze agenda om te weten wanneer onze volgende activiteiten doorgaan!

Voel je vrij om contact op te nemen!

Ben je nieuwsgierig? Wil je graag met ons kennismaken? Heb je nood aan een gesprek of gebed? Kom je graag eens langs voor een kopje koffie of thee? Of wil je graag eens een samenkomst bijwonen? Stuur ons dan een mailtje of geef ons een seintje. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.