The Yielded… hoe het begon

Enkele jaren geleden legde God ons op het hart om een huiskerk te beginnen. Om een plaats te hebben waar God vrij zou kunnen werken, doorheen zijn kinderen. Een plaats waar zijn kinderen met heel hun hart, heel hun ziel en heel hun denken God zouden kunnen leren kennen en volgen. Een plaats waar eenheid en liefde zou regeren. Een plaats waar er nederigheid en dienstbaarheid zou zijn naar elkaar toe. Een plaats van wederzijds respect. Een plaats van vrijheid en geen oordeel.

We hadden echter het gevoel dat we er nog niet klaar voor waren en dus ging de tijd voorbij. Op een gegeven moment werd het voor ons duidelijk dat we onze huiskerk moesten opstarten. Het verlangen naar de huiskerk borrelde immers terug op.

Frédéric kreeg een droom: hij droomde dat hij voor een koelkast stond, die hij vervolgens opende. In de koelkast lag er een dossier: het dossier van de huiskerk. Hij nam vervolgens het dossier uit de koelkast en maakte het open.

Voor ons was dit de bevestiging die we zochten in ons hart. In de tussentijd waren we al even bezig met samenkomsten bij ons thuis en was er bij Wendy een verlangen gegroeid om een plaats te geven voor samenkomst, studie, aanbidding en gebed.

Alle puzzelstukjes vielen dan ook voor ons in elkaar. God was er al aan begonnen, nog voor dat wij het echt opmerkten.

Vanuit ons verlangen om mensen te helpen zoals Jezus te wandelen, in alles, werd de naam ‘The Yielded’ geboren. ‘To yield’ is een Engels werkwoord, wat ‘overgeven’ of ‘produceren’ betekent (in de landbouw). We geven ons dan ook volledig over aan de liefde en de vrijheid.