Open Doors Ranglijst Christenvervolging 2022

Open Doors Ranglijst Christenvervolging 2022

Open Doors publiceerde de Ranglijst Christenvervolging 2022. De ranglijst laat zien in welke 50 landen christenen het zwaarst worden vervolgd.

Afgelopen jaar bereikte christenvervolging het hoogste niveau sinds de start van de ranglijst bijna 30 jaar geleden. Meer dan 360 miljoen christenen lijden onder ‘zeer zware’ tot ‘extreme’ vervolging. Wereldwijd is de vervolging tot extreme hoogte gestegen: 1 op de 7 christenen kan zijn geloof niet in vrijheid beleven.

  1. Afghanistan is de nieuwe nummer één op de ranglijst doordat de taliban de macht in het land overnamen. Christenen zijn er hun leven niet meer zeker.
  2. Noord-Korea verschoof hierdoor naar plek twee, maar ook in dit land was de druk op christenen nooit zwaarder dan nu.
  3. In Somalië (plek drie) blijft vervolging extreem, ondanks een lichte afname van gewelddadige aanvallen op christenen.
  4. De situatie in Libië (plek vier) blijft slecht. Gewapende conflicten gaan onverminderd door, evenals de systematische vervolging van wie zich afkeert van de islam.
  5. Niet zonder reden is Jemen (plek vijf) twee plaatsen gestegen op de Ranglijst Christenvervolging. De druk op christenen met een moslimachtergrond neemt toe. De jarenlange burgeroorlog, de humanitaire crisis, de aanwezigheid van terreurgroepen en het coronavirus maken het leven van christenen ondraaglijk zwaar.

De volledige ranglijst is te vinden op de website van Open Doors.

Bid je mee voor onze vervolgde broeders en zusters?🙏❤️